Pansion za pse

U sklopu Centra za pse i mačke Jasenak, nalazi se i pansion za pse. Specijalizovani smo za smeštaj pasa koji zahtevaju duže lečenje, starih pasa koji zahtevaju određenu medicinsku negu i pasa koji se udomljavaju . Svi naši drugari u pansionu su spašeni sa ulice i svakim danom trudimo se da im vratimo veru u ljude, u ljubav, u život.  Ono čemu stremimo je da odavde odu zdravi, srećni, oporavljeni – u svoje nove domove gde će dobiti svu potrebnu ljubav i pažnju.

HOTELSKI SMEŠTAJ
Ukoliko putujete na odmor ili na kraći službeni put, a niste u mogućnosti da Vašeg ljubimca povedete sa sobom, Centar za pse i mačke Jasenak je idealno mesto.
Istrčavanje, priroda i druženje učiniće da Vašem psu dani do Vašeg povratka brže i lepše prođu.
Kapacitet pansiona

Pansion je smešten na 20 ari, i nalazi se u sklopu veterinarske ambulante i privatne kuće. Ovakva formacija nam omogućava da uz pse budemo 24 sata. Svaki pas ima svoje mesto za spavanje i sve je prilagođeno njihovoj veličini. Na svim apartmanima je urađena toplotna izolacija. Boksevi su danju otvoreni, te psi mogi slobodno da se kreću gde god požele, i to na zelenoj površini od 20 ari. Mogu slobodno da uđu i izađu iz jedne jedinice u drugu. Leti su svi uglavnom u hladovini, a oni koji vole da se kupaju za njih su obezbeđene kadice/mini bazenčići. U planu je i uvođenje video nadzora.

Veterinarska nega
Dr vet. med Zoran Dragaš

Svi psi imaju kompletnu veterinarsku negu, 24/7 od 00 do 24h. Pored redovne vakcinacije, svaki pas se po dolasku u pansion podvrgava kompletnom kliničkom pregledu kako bi se utvrdilo fizičko stanje psa. Meri se težina, određuje se način ishrane i broj obroka, kao i količina. Rade se i obavezne analize na srčanog crva kao i analiza krvi – ukoliko je potrebna.
Svaki pas koji se nalazi u pansionskom smeštaju u Centru za pse i mačke Jasenak je čipovan, vakcinisan protiv besnila, protiv zaraznih bolesti i sterilisan/kastriran. Takođe, svi psi su tretirani protiv buva i krpelja, kao protiv unutrašnjih parazita.

image
Ishrana

Psi koji imaju problema sa težinom i koji su u pansion primljeni u lošem fizičkom stanju imaju specijalan režim ishrane propisan od strane veterinara a u skladu sa fizičkim stanjem psa.

Štenci: 3 puta dnevno u 08:00h, 14:00h i 19:00h
Odrasli psi: dva puta dnevno, u 08:00 i 19:00h
Tip hrane: granulirana i konzervirana hrana
Vitamini: dnevno, u skladu sa kilažom
Poslastice: dnevno, prilikom igre, kao nagrada
Socijalizacija i program rehabilitacije

S obzirom da su u pansionu smešteni samo napušteni psi, ukoliko postoji neka trauma kod psa – kao posledica života na ulici - bavimo se i rehabilitacijom pasa i njihovom ponovnom socijalizacijom. Svi psi su pušteni tokom celog dana, druže se i igraju. Prilikom dolaska novog člana ekipe – svaki pas se posebno, jedan po jedan pušta na igralište i upoznaje sa novopridošlicom.

Higijena

Boksevi i apartmani se održavaju i čiste na dnevnom nivou, kao i zelene i betonske površine.

JEDAN DAN U JASENKU
  • 06:30h ustajanje i puštanje pasa iz apartmana
  • 06:30-08:00h čišćenje i higijena objekata
  • 08:00h prvi obrok
  • 08:00 – 19:00h slobodne aktivnosti: igranje, druženje, maženje, šetnja, izležavanje, nagrade (slatkiši)
  • 19:00h drugi obrok
  • 20:00h priprema za spavanje

Svaki pas ima svoju priču, i svaka je – posebna. Iz tog razloga, na našoj stranici napravili smo profile svakog našeg drugara koji se trenutno nalazi u pansionu i koji čeka da ga neko voli i mazi, da mu posveti život, ljubav i prijateljstvo. Naša deviza je stara poznata, najbolja: UDOMI – NE KUPUJ.

preuzmi brošuru

Hiljadu puta mi je stavio do znanja da sam ja razlog njegovog postojanja - po načinu na koji mi leži uz nogu i na koji lupa repom reagujući na moj najmanji osmeh.

Džin Hil