Usvojite psa

10 razloga da usvojite psa

Ukoliko ste doneli odluku da usvojite psa jer želite ljubimca koji je veran i koji će uvek biti pored vas - znajte da ste doneli pravu odluku. Kada jednom podelite svoj dom sa ovim četvoronožnim ljubimce, teško da možete kasnije zamisliti život bez njega.

Pred vama je deset razloga koji će vam pomoći da se lakše odlučite i usvojite psa:

1. Psi su lojalni
Nema sumnje da su psi najverniji pratioci sa kojima je zadovoljstvo da delite svoj dom. Pas nikada neće odgovoriti ali će znati kada ste umorni, loše volje ili srećni. Ako ste lošeg raspoloženja - kada se pas privije uz vas, traži da ga pomazite i da se igrate, vama će odmah biti bolje!

2. Zbog psa ste uvek u dobroj formi
Čuvanje psa vam daje mogućnost da uvek budete u formi i zdravi. Svakodnevno ćete izlaziti u šetnju, a ukoliko želite da džogirate to isto možete da radite sa psom. Psi vole da šetaju a vi imate priliku da izađete na svež vazduh.

3. Zbog psa možete pronaći nove prijatelje
Ne samo, da uz pomoć psa, možete ostati u formi, već možete steći i nova poznanstva. Tokom šetnje možete upoznati ljude u parkovima koji takođe šetaju ljubimce, i tako razmenite zajednička iskustva sa ostalim vlasnicima.

4. Psi imaju uticaj i na vaše zdravlje
Brojna istraživanja su pokazala da vlasnici pasa imaju manje šanse da obole od srčanih bolesti ili visokog krvnog pritiska. Zbog psa ćete uvek imati izgovor da prošetate na svežem vazduhu, što pozitivno utiče na vaš organizam.

5. Od psa dobijate najtopliji pozdrav
Psi su “majstori za pozdrave” - kada god dođete kući, oni su tu da vam toplo dočekaju i to je nešto čemu se uvek možete radovati. Pas će željno iščekivati vaš povratak, ne samo da biste ga nahranili i prošetali, već zbog toga što zaista želi da provede vreme sa vama.

6. Psi će vas uvek čuvati i upozoriti na opasnost
Kada je reč o bezbednosti vlasnika psi su na tom polju brilijantni, jer uvek unapred mogu da osete kada nešto nije u redu ili je neko u blizini. Oni obično laju kada čuju da neko dolazi. Sa psom u kući, provalnici će verovatno dva puta razmisliti da li da uđu.

7. Psi će vas naučiti odgovornosti
Čuvanje psa je velika odgovornost, oni postaju članovi porodice, a ukoliko imate decu, tako ih možete naučiti o vrednostima i odgovornosti.

8. Psi su stalni izvor zabave
Psi mogu da budu pravi klovnovi kada to žele i vole da igraju različite igre. Nisu samo štenci zanimljivi, ludorije mogu da izvode i stariji psi.

9. Psi vas nikada neće izneveriti
Jedina stvar koju nas nikada neće uraditi jeste da vas nikada neće izneveriti.

10. Dajte psu drugu šansu
Ukoliko usvojite odraslog psa, vi mu dajete drugu šansu i verujte da će vam biti zahvalan zbog toga. Znaćete kako da se snađete sa odraslim psom, dok je sa štencima uvek malo drugačije.

Preuzeto: ljubimci.telegraf.rs/pets4homes.co.uk