Odgovorno vlasništvo

Kampanja podizanja javne svesti o odgovornom vlasništvu

Svaki pas zaslužuje našu ljubav i naklonost. Svako od nas treba da vidi naše krznene prijatelje kao nove članove porodice, a ne kao igračke koje služe da bi se neko sa njima poigrao – a onda ih odbacio smatrajući ih dosadnim. Ljubimci nisu igračke.

Mnogi ljubimci su napušteni od svojih vlasnika, svaki dan, u celom svetu, I to je pojava koja se veoma često nažalost dešava. Ovaj video klip je pripremljen sa ciljem da se podigne javna svest o odgovornom vlasništvu I da se svim životinjama obezbedi stabilan dom u kome će dobijati svu potrebnu ljubav I pažnju za ceo život.

src="?rel=0&wmode=opaque

“Pripremili smo ovaj kratki film sa ciljem da skrenemo pažnju na problem napuštenih I mučenih životinja u celom svetu. Ja zaista iskreno mislim da je važno da se shvati da ono što može da se desi životinji, može isto tako da se desi i detetu. Poznata je činjenica da će onaj koji zlostavlja životinje, vrlo verovatno zlostavljati I ljude. Iz tog razloga smo mislili da je jaka paralela između deteta I psa izuzetno važna u ovom filmu. Ne možemo da okrenemo glavu od činjenice da se u svetu dešavaju brutalnosti I zlostavljanja, I zaista nije važno da li se to dešava odmah do Vas , u Vašem susedstvu, ili negde u nekoj udaljenoj zemlji. Kao neko ko se bavi režijom i ko je aktivista za zaštitu prava životinja, mislim da je važno da se prave ovakvi filmovi koji mogu da utiču na druge da se zamisle, I da čak možda promene stvari na bolje u svojim sopstvenim životima, ili da promene ono što se dešava oko njih.”

Zsofia Zsemberi, režiser

Preuzeto: www.thedodo.com